Ratsastajan pakkaspukeutuminen

Ratsastajan pakkaspukeutuminen

Silloin kun on todella kylmä!


Ratsastusvarusteita on kehitetty myös koville pakkasille. Topparatsastushousuista ja -hanskoista löytyy hyvin valikoimaa ja talviratsastusaappaita löytyy melkein jokaisesta hevostarvikeliikkeestä.


Kypärämyssy on kätevä lämmike, joka pitää korvat ja pään lämpimänä. Säädettävä ratsastuskypärä mahdollistaa melko paksunkin kypärämyssyn käytön, ilman että kypärä alkaa puristamaan. 


Topparatsastushame voi kuulostaa erikoiselta, mutta on erittäin käytännöllinen kylmillä ilmoilla. Hame puetaan ratsastushousujen päälle ja sen tarkoitus on lämmittää reisiä ratsastaessa.

Kokochapsit ajavat saman asian, tosin niiden materiaali on usein nahka tai mokka.


Erittäin kylmällä ilmalla normaalit toppahousut ja paksut hanskat ovat parempi vaihtoehto kuin ohuet ratsastushanskat ja tavalliset ratsastushousut. Myös normaalit talvikengät esim. kuomat sopivat ratsastukseen hyvin.

Kun sormet tai varpaat palelevat, et pysty keskittymään mihinkään muuhun! Pikkupakkasella


Pikkupakkasella tiukkojen ratsastussaappaiden sijaan hyvä vaihtoehto on lämpimät kengät yhdistettynä minichapseihin, varsinkin jos saat kenkiin mahtumaan villasukat.

Softshellmateriaalista valmistetut ratsastushousut ovat lämpimät kolealla ilmalla, erityisesti jos ratsastat tuulessa ja sateessa.

Ratsastusta varten on kehitetty erilasia teknillisiä kerrastoja, jotka pitävät lämpinä mutta hengittävät. Erityisesti ratsastukseen suunnitelluissa kerrastoissa ei ole hankaavia saumoja.

                                                                     

Varpaiden ja sormien lämmittimet!


On olemassa erilaisia varpaiden  ja sormien lämmittimiä joita voi käyttää myös ratsastaessa.

Kirahvi Oy myy kertakäyttöisiä lämmittiä, jotka aktivoituvat kun pussi avataan.

- Varpaanlämmitin 

- Kädenlämmitin 

Ratsastuksen jälkeen voit antaa lämmittimet vaikka opettajalle, koska niiden teho kestää 6-7 tuntia!Itse käytän kengissä akulla toimivia lämmittäviä pohjallisia. Ne toimivat hyvin ja kestävät käyttöä, myös akun lataus kestää useita päiviä.

Pohjallinen on melko paksu, joten kengän täytyy olla riittävän iso. Yhdistän lämmittimet moonbootseihin, joten tämä vaihtoehto sopii enemmän opettajalle kun ratsastajalle.

Hintaa pohjallisille en tiedä, sillä työnantajamme on ostanut ne.Omistan myös pattereilla toimivat lämmittävät hanskat, mutta ne eivät lämmittä mielestäni riittävän tehokkaasti ja kuluttavat pattereita hirveästi. Hanskoihin suosittelen kertakäyttöisiä lämmittiä.                                                                                                                          


Pakkasvinkki!

Jos kaikesta huolimatta sormet alkavat palella, voit kokeilla ohjat yhdessä kädesssä ratsastamista.

Pystyt lämmittämään toista kättä ja samalla tulee korostettua itunnalla ja pohkeella vaikuttamista.

(Kokeile ensin että saat hevosen kääntymään, sitten taipumaan, entä miten sujuu väistöt...)

Ja mainittakoon vielä ilman satulaa ratsastaminen, jolloin hevonen lämmittää sinua  ja tasapaino kehittyy.


Mikä on sinun pakkasvinkkisi muille?


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.