Edustusvaljakon esittely: Raisa ja Harro tähtäävät tosissaan 2019 ponien MM-kisoihin

Edustusvaljakon esittely: Raisa ja Harro tähtäävät tosissaan 2019 ponien MM-kisoihin

Syksyn aikana  Vinkkejä ja Linkkejä - osiossa esittelemme meidän edustusurheilijat. 

Kirahvi Oy:llä on neljä edustusurheilijaa, kaikki eri hevosurheilunlajeista.

Ensimmäisenä esittelyssä on ponivaljakko Raisa ja Harro.

Raisa ja Harro ovat Kirahvin maahantuomien  Lexa-rehujen sponsorivaljakko ja Raisa on ainoa seniori meidän sponsoroitavista.


Raisa Takkinen ja  Kooihuster Harro

????Heidi SindaRaisa Takkinen on 38-vuotias intohimoinen valjakkoajon harrastaja Kouvolasta. Valjakkoajon hän aloitti kilpailumielessä 1996, ja on kilpaillut siitä lähtien säännöllisesti usealla eri ponilla. Alussa oli shettisyksikkö, sitten niitä oli parivaljakko, Suomenpienhevosia oli ruunat Visker ja Hipon Rolle, niiden jälkeen Newforest tamma Marttilan Maybach. 


SM-mitaleja Raisalla on useita, näistä mainittakoon ns. mehukkaimmat; kultaa '97 ponilla Rödmyran, '05 kultaa ja '06 hopeaa Vinskerillä ja pronssia 2013 Hipon Rollella. Pohjoismaiden Mestaruuskilpailuihin Raisa on osallistunut 5 kertaa, sieltä on tullut pronssia parivaljakolla 2001. Tuorein mitali, henkilokohtainen pronssimitali, on kuitenkin tältä kesältä Sipoon PM-kisoista uuden kilpakumppanin Kooihuster Harron kanssa.  


                                                                                                  

                                                                                                    kuva: Laura Taimioja 


Kooihuster Harro on 2008 syntynyt Welsh part bred ruuna. Raisa löyti sen hollannin "tori.fi":stä ja poni tuli Suomeen elokuussa 2016. 

 Harro oli opetettu jo ajolle ja se oli mennyt yksikössä ja parivaljakossa. Harro on herkkä ja erittäin kiltti, se tekee aina parhaansa ja yrittää kaikkensa. 

Vähän kuumakin se on, mutta sitä valjakkoajossa tarvitaan. Harro liikkuu hienosti kouluradalla ja on erittäin ketterä ja nopea maratonesteillä. Heidän ensimmäinen yhteinen kilpailukausi oli onnistunut. PM-pronssia ja joukkue kultaa, kansainvälisen 3* kisan voitto Virosta ja heti kauden ensimmäisestä kisasta sijoitus Ypäjältä takasi kotimaisen rankingin neljännen sijan heti tulokaskaudella. Kova juttu! 

Raisa ja Harro tähtäävät tosissaan 2019 ponien MM-kisoihin.


kuvat: Laura Taimioja ja Sallis LindqvistRaisan ja  Harron seikkailuja voit seurata Facebookissa Raisa Takkinen Pink Pony Driving

 ja Instagramissa @raisatakkinen.pink.ponydriving

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.