Chia de Gracia - miten monipuolistaa hevosen ruokavaliota kevättalvella

Chia de Gracia - miten monipuolistaa hevosen ruokavaliota kevättalvella

Kevättalvella kuivaheinän ravinnepitoisuus on alhaisimmillaan

- miten monipuolistaa ruokavaliota?


heppa_goldSyksyn tullessa, päivien pimetessä, tuoreen ruohon kuihtuessa ja hevosten sisälläolon lisääntyessä eläintenkin elimistön vitamiinivarat ehtyvät vähitellen ja vastustuskyky alenee. Vitamiinivarastojen ylläpitämiseksi kannattaa hevosille syöttää paljon vihreitä kasvinosia. Esimerkiksi voikukanlehdet, nokkoset, mustaherukanlehdet ja monet muut peruskasvit vaihtelevasti ja monipuolisesti tarjottuina ylläpitävät hyvää yleiskuntoa. Myös kuivatut siemenet sekä juuret ja marjat ovat terveellistä pureskeltavaa ja niissä myös vitamiinit säilyvät hyvin. Mm. ruusunmarja, pihlaja, tyrni ja mustaherukka ja mustikka ovat erinomaisia, maistuvia ja monipuolisia vitamiinikoostumukseltaan.

 

Keväällä auringonpaiste pikkuhiljaa lisääntyy, mutta toisaalta myös kuivaheinän vitamiini- ja hivenianepitoisuudet ovat alhaisimmillaan. Monille eläimille karvanlähtöaika aiheuttaa väsymystä ja alakuloa. Virkistäviä ja mielialaa kohentavia kasveja ovat mm. siankärsämö, kultapiisku sekä tuhannen vaivan yrtti: nokkonen. Kevättalven ravintoa voi monipuolistaa eri kasvien vihreillä lehdillä. Koivun ja mustaherukan lehdissä on paljon vitamiineja, mutta myös rautaa. Keväällä on hyvä antaa myös ruuan ravintoaineiden imeytymistä parantavia yrttejä, kuten valkosipulia.

 

Keväällä tammoilla lakavat kiimat pyöriä ja tarpeen voi olla käyttää kiimaoireisiin tarkoitettuja yrttejä.

 

Allergiaan taipuvaisten hevosten (esimerkiksi kesäihottuma) tulevia oireita voidaan helpottaa jo etukäteen annettavilla, vastustuskykyä nostavilla kasveilla kuten nokkosella, voikukalla, väinönputkella , mustakuminalla ja orapihlajalla. Myös kaikki adaptogeeniset yrtit lisäävät vastustukykyä (mm. inkivääri, maca, ruusujuuri). Vastustuskyvyn kohottaminen aloitetaan hyvissä ajoin keväällä, useita viikkoja ennenkuin oireilu tavallisesti alkaa. Kaikille perusterveille eläimille kannattaa antaa ympäri vuoden paljon vitamiineja sisältäviä kasveja silloin tällöin, erityisesti kuivattuja ja tuoteita marjoja, lehtiä, juureksia, nokkosta ja valkosipulia.

 

Kevättalven vitamiini- ja hivenainetankkaukseen :

healthy_horse_is_a_happy_horse- CdG-E: 100% luonnollinen E-vitamiini

- Marjat: tyrni, ruusunmarja, mustaherukka, mustikka, pihlaja, mustaseljamarja

- Vihreät kasvit: siankärsämö, nokkonen, koivunlehti, mustaherukanlehti, voikukanlehti

- Islanninjäkälä on erinomainen hivenaine- ja kivennäislisä

- Juurekset: punajuuri, punajuuri-omena-porkkanamix

- Siemenet: hamppu, chia, kurpitsansiemen

- Spirulina ja merilevä (rakkolevä)

- Siitepölyrae

 

Karvanvaihtoaikaan:

- Oluthiiva, SuperGreen (viherjauheseos, joka sisältää runsaasti hivenaineita, lehtivihreää, antioksidantteja, vitamiineja ja aminohappoja), nokkonen, siankärsämö, kultapiisku

 

Vastustuskyvylle:

- Immune Boost

- Tyrni, nokkonen, valkosipuli, mustakumina, valkosipuli, pihlajanmarja, mustaherukanlehdet, kurpitsansiemen, siitepöly, mustaseljamarja

 

Tammoille:

- Munkinpippuri hormonitoiminnan tasaamiseen

- Kamomilla mielialan tasaamiseen & rauhoittamiseen

- Pirunkoura lantionpohjan lihasten jännityksen laukaisemiseen

- Sitruunamelissa, piparminttu, kultapiisku

- My Happy Mare


Chia de Gracia tuotteet löydät verkkokaupastamme 

https://www.kirahvioy.fi/fi/tuoteryhma/799715

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.