Ratsastushousut

Ratsastushousut


Ratsastushousuja on nykyään paljon erilaisia, mutta yleensä ne ovat tyköistuvat etteivät ne aiheuta hankaumia.


Ratsastushousut voivat olla kokopaikkaiset tai polvipaikkaiset. Paikat tekevät housuista kestävät, antavat pitoa ja suojaavat hankaumilta. 

Paikkojen materiaaali voi olla keinonahkaa, mokkaa, grippiä tai kangasta. On makuasia millaisia paikkoja haluaa käyttää.Kokopaikkaiset ratsastushousut antavat hyvin pitoa.

Polvipaikkaiset ratsastushousut, ovat usein varsinkin esteratsastajien suosiossa.

Ratsastushousut silikoni/gripppaikoilla 

Grippipaikat eivät tunnu niin kankeilta kuin perinteiset paikat ja antavat hyvin pitoa. Grippiä  olla polvien kohdalla tai kokopaikkoina. Paikkojen  muoto ja koko vaihtelevat.


Kangaspaikat ovat kevyet ja hengittävät, varsinkin kesällä mukavat, mutta eivät anna yhtä hyvin pitoa kuin muut paikat. 
Ratsastushousujen lahkeissa on nykyään usein joustoresori perinteisen tarran sijaan. Tarrat tahtovat joskus ripistyä ja hiertää nilkkaa, joten joustoresori lisää käyttömukavuutta kun  lahje pysyy hyvin hyvin paikallaan eikä kangas pääse menemään  ryppyyn.Ratsastushousujen materiaalin ja mallin voit valita mieltymyksesi mukaan. Housuja on saatavilla  erilaisilla kuoseilla ja koristeilla, korkea- tai matavyötäröisiä , taskuila tai ilman, lahkeissa voi olla tarrat tai joustoresorit. Ratsastatushousuja on erikseen naisille, miehille ja lapsille.  Materiaalina voi olla mm.elastaani, puuvilla, sametti softsell.

On olemassa myös topparatsastushousuja ja sadehousuja ja esimerkiksi ratsastushame, joka lämmittää reisiä.

Sadesuojat eli reinlegsit voit kääriä vyötärölle piiloon vyöksi ja avata ne kun alkaa sataa. Ensimmäiset ratsastushousut ovat 3000 vuottta vanhat!


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.