Ratsastuskypärä

Ratsastuskypärä

Ratsastuskypärä on ratsastajan tärkein turvavaruste ja yleensä ensimmäinen varustehankinta.


Ratsastuskypärän tulee olla hyvin istuva, ja se kannattaa sovittaa huolellisesti. Monissa uusissa kypärissä pystyy säätämään sen istuvuutta ja joissakin kypärän pystyy säätämään erikseen soikealle ja pyöreälle päänmuodolle. Tämä lisää käyttömukavuutta ja istuvuutta.

Kypärien  hinnat vaihtelevat 50 eurosta ylöspäin.

 

Ratsastuskypäriä on  saatavana on kevyitä ja ilmastoituja malleja sekä erilaisilla kuoseilla jne.Kypärä tulisi vaihtaa uuteen, jos sillä on pudottu tai se on saanut iskun.  Isku on saattanut varioittaa sen rakennetta, jolloin se ei suojaa enää riittävän hyvin. Tästä syystä kypärää ei suositella ostettavan käytettynä!Mistä tiedän mikä kypärä on turvallinen?

Ratsastuskypärää ostaessa kannattaa tarkistaa että se on uusimpien standardien mukaan hyväksytty, joilloin siinä on parempi iskunkestävyys monesta suunnasta. Uusissa kypärissä on parempi vastus teräviä objekteja vasten, parempi sivusuoja sivulta tulevaa iskua vasten ja suurempi suojapinta-ala, joka ei häiritse kuuloa. Lisäksi kypärä ei saa vaikuttaa näkökenttään, eikä liikkua ratsastuksen aikana.

Hyväksytyksi ratsastuskypäräksi katsotaan CE-merkityt kypärät, jotka on valmistettu ennen 4.11.2014 ja tarkistettu EN 1384 -standardin mukaan sekä CE-merkityt kypärät, jotka on valmistettu 4.11.2014 jälkeen ja tarkistettu uuden tilapäisen VG1 01.040 (VG1) -standardin mukaan.

Lisää tietoa uudesta standardista ja sen voimaan tulosta: Täältä

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.