Nokkonen 400g

Nokkonen 400g

11,80 €
Alin hinta viimeiset 30 päivää 11,80 €
sis. 14 % ALV
hevosen / koiran luonnolliseen hivenaine- ja kivennäistäydennnykseen, nivelille, elimistön puhdistukseen, vatsan- ja suoliston hyvinvointiin, ihottumiin, yleise
Toimitus 1-5 arkipäivää

Kuivattu ja jauhettu nokkonen (Urtica dioica)

Nokkonen on terveellinen ja erittäin ravinteikas kasvi, joka sisältää runsaasti luonnon vitamiineja ja hivenaineita. Mikään muu suomalainen kasvi ei sisällä yhtä paljon mineraalisuoloja kuin nokkonen.

Nokkonen sopii hyvin hevosten hivenaine- ja kivennäistäydennykseksi.  Nokkonen on diureettinen kasvi, joka voi tukea myös suoliston toimintaa. Nokkonen sopii hyvin nivel- ja jännevammaisten tukihoitoon yhdessä ruusunmarjan, inkiväärin ja/tai MSM:n kanssa.

Nokkonen sisältää kasveista eniten luonnollisia mineraalisuoloja. Nokkosessa on mm. piitä, rautaa, kalsiumia, kaliumia, rikkiä, magnesiumia, magnaania, sinkkiä, kromia, aminohappoja ja C, B2, B3, B5, K1 -vitamiineja sekä tärkeitä flavonoideja ja lehtivihreää eli klorofylliä.  Nokkosesta noin 15 % on hiilihydraatteja, 5,5 % valkuaisaineita, 0,6 % rasvaa ja 2,3 % kivennäissuoloja (Fe, K, Ca, Mg jne.). Nokkonen sisältä  myös runsaasti suolistolle hyviä kuituja ja sen avulla voi parantaa hevosen hemoglobiiniarvoja, sillä  nokkosen sisältämä rauta imeytyy tehokkaasti.

 

Nokkosesta on apua myös iho-ongelmiin ja ihottumiin ja se rauhoittaa kutisevaa ja hilseilevää ihoa.


Annostus hevonen 0,5 - 5 rkl / vrk, koirat 1 tl - 1 rkl / pvä. Suositellaan aloitettavaksi pienellä annostuksella määrää nostaen yliherkkyysreaktioiden välttämiseksi.

1 dl painaa noin 10g.

 

100g kuivattua nokkosta sisältää vitamiineja ja mineraaleja keskimäärin:

natriumiA 13 mg, kaliumia 8710 mg, magnesiumia 1118 mg, fosforia 1170 mg, rautaa 57,2 mg, sinkkiä 22,1 mg, jodia 12 µg, seleeniä 3,9 µg, tryptofaania 299 mg, A-vitamiinia RAE 2319 µg, E-vitamiinia 20,8 mg, K-vitamiinia 2503 µg, C-vitamiinia 2275 mg, folaattia 2522 µg, niasiinia 10,4 mg, riboflaviinia (B2) 1,95 mg, tiamiinia (B1) 2,6 mg, karotenoideja 68035 µg

 

Käyttö: hevosen / koiran luonnolliseen hivenaine- ja kivennäistäydennnykseen, nivelille, elimistön puhdistukseen, vatsan- ja suoliston hyvinvointiin, ihottumiin, yleiseen ravitsemutstilan täydennykseen etenkin talvikautena/keväällä.100% kuivattu ja jauhettu nokkonen, ei lisäaineita.NOKKOSKUURIT TUOVAT HEVOSEEN POTKUA

 

Nokkosen ravintoarvo on erittäin korkea eikä suomalaisista kasveista mikään muu sisällä yhtä paljon mineraalisuoloja kuin kaikille tuttu nokkonen.

Nokkosen ravintoaineslista on lähes loputon: klorofylli a:ta ja b:tä, vitamiineja A, B1, B2, B3, B5, C,E, K1, ubikinonia, eteeristä öljyä, lesitiiniä, rautaa, kalsiumia, kaliumia, piitä, seleeniä, rikkiä, magnesiumia, mangaania, sinkkiä, kromia, ja proteiinia (joista aminohappoja: arginiini, histidiini, lysiini, leusiini, metioniini, fenyylialaniini, isoleusiini, valiini, proliini, asparagiini, tyrosiini, seriini, treoniini, glysiini, aspargiinihappo ja glutamiinihappo). Kasvissa on myös asetyylikolinia, histamiinia, serotoniinia, muurahaishappoa, foolihappoa, pantoteenihappoa, biotiinia, koliinia. Lisäksi nokkosessa on beetakaroteenia ja klorofylliä eli lehtivihreää. Useat eri antioksidantit tukevat toisiaan, jolloin niiden kokonaisvaikutus on parempi kuin yksittäisten antioksidanttien.

Vertailun vuoksi: supernokkosessa on piitä 60 kertaa enemmän kuin lehtisalaatissa, rautaa seitsemän kertaa enemmän kuin pinaatissa, kalsiumia kolme kertaa enemmän kuin maidossa ja C-vitamiinia viisinkertaisesti appelsiiniin verrattuna, jopa 60 - 75 mg sadassa grammassa tuoretta kasvia. Nokkonen on ravintoarvoiltaan vähintään supertuotteena pidetyn merilevän arvoinen!

Nokkosesta noin 15 % on hiilihydraatteja, 5,5 % valkuaisaineita, 0,6 % rasvaa ja 2,3 % kivennäissuoloja.

Nokkosessa on reippaasti kuitua: esimerkiksi kuivatussa lehdessä kuitua on 25 prosenttia, josta 35 prosenttia on liukenevaa kuitua. Kuidut edistävät suoliston toimintaa ja helpottavat ruuan sulavuutta. Varsien syönti lisää syljen eritystä, joka puolestaan suojaa ja ehkäisee suolisto-ongelmilta.

Nokkosen rauta on todella hyvin imeytyvää, joten se vähentää anemiaa ja toimii hyvänä rautakuurina nostaen hemoglobiinia. Nokkosen sisältämät ainesosat puhdistavat verta, lisäävät virtsaneritystä (eli munuaisten toimintaa) ja poistavat nestettä, laskevat verenpainetta ja verensokeria, hillitsevät tulehduksia, auttavat yliherkkyysreaktioissa ja poistavat raskasmetalleja. Nokkonen alentaa verensokeria, tasaa verenpainetta ja lisää imettävien äitien maidoneritystä. Nokkosen on osoitettu lisäävän hemoglobiinia ja punasolujen määrää, poistavan nestettä, hoitavan kihtiä ja hillitsevän tulehdusta.
Nokkosen siemeniä on käytetty lisäämään yleistä puhtia ja kuntoa. Superkasvi poistaa elimistöstä virtsahappoa ja helpottaa näin reumaatikkojen ja nivelongelmista kärsivien oireita. Nokkosesta on apua myös iho-ongelmiin.

 

Nokkosta pidetään kaikin tavoin terveellisenä, vahvistavana ja vastustuskykyä lisäävänä kasvina. Saksan lääkintäviranomaisten komissio suosittelee nokkosta virtsatietulehduksiin ja reumaattisten vaivojen tukihoidoksi. Suurimpana nokkosen hyötynä nähdään se, että nokkosen biologiset yhdisteet puhdistavat elimistöä ja saavat sen toimimaan paremmin.


Nokkosta ei suositella tiineille eikä leikkaukseen meneville tai sieltä tuleville hevosille. Myös sydän- ja verisuonilääkkeitä syövän hevosen hoidosta on keskusteltava hoitavan lääkärin kanssa. Nokkonen herkistää harvoin, mutta allergiareaktiot ovat mahdollisia. Tyypillisiä oireita ovat runsas ripulointi ja/tai nokkosrokko, jonka aiheuttamat ihonäppylät katoavat yleensä vuorokauden kuluessa.

Nokkonen on parasta antaa hevosille kuureina.  Näin keho ei pääse liiaksi tottumaan vaikuttaville aineille ja kuurit toimivat tehokkaammin.

Tuotenumero: 6430057450147