Timjami 400g

Timjami 400g

14,50 €
Alin hinta viimeiset 30 päivää 14,50 €
sis. 14 % ALV
Timjamilla on limaa irrottava vaikutus ja se tepsii hevosten erilaisiin hengitystieongelmiin ja yskään.
Toimitus 1-5 arkipäivää

Timjamilla on limaa irrottava vaikutus ja se tepsii hevosten erilaisiin hengitystieongelmiin ja yskään.


Timjami on antibakteerinen, joten se vähentää bakteereita elimistössä. Sitä voidaan käyttää myös laukaisemaan erityisesti ruuansulatuskanavan kouristuksia sekä lisäämään virtsaneritystä. Timjami kiihottaa ruuansulatusta ja ehkäisee ähkyjä. Siksi se soveltuukin mm. koliikin sekä liiallisen kaasunmuodostumisen hoitoon.

 

Timjamia voidaan käyttää erilaisten sieni- ja tulehdustilojen hoitoon kuten kavio- ja sädesienen tukihoitoon sekä sisäisesti että hauteena ulkoisesti.

 

Timjamia voidaan käyttää myös matolääkkeenä lääkkeellisen matokuurin tukihoitona. Tällöin annostus hevoselle 20-30 g päivässä, koirille 1/3 määrä.

 

Ulkoisesti kasvilla voidaan hoitaa mm. haavoja ja ihon tulehduksia sekä kutisevaa ihoa. Vaikuttavia aineita ovat eteeriset öljyt, flavonoidit, saponiinit, karvasaineet sekä A-, E- ja K-vitamiinit.

 

Huom! Timjamia ei suositella tiineyden aikana.

 

Annostus: hevonen 500 kg: 1– 2 rkl / pvä.

Koira: ½- 2  tl / pvä.

 

Timjamista voi itse valmistaa hevoselle  yskänlääkettä hauduttamalla 5 dl kiehuvaa vettä noin 30-50 g yrttien kanssa. Yrtit siivilöidään pois ja lisätään hunajaa 1-2 dl. Halutessasi voit hauduttaa myös valkosipulin kanssa. Annostus 1-2 rkl siirappia / pvä.

 

Annostus:1- 2 rkl/ pvä

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.
Tuotenumero: 6430057450659