Muscle Up 5kg

Muscle Up 5kg

80,50 €
Alin hinta viimeiset 30 päivää 80,50 €
sis. 14 % ALV
Muscle Up on 100% luonnollinen, erittäin monipuolinen hevosen valkuaistäydentäjä ja lihasmassan kasvattaja.
Toimitus 6-14 arkipäivää

Muscle Up on 100% luonnollinen, erittäin monipuolinen hevosen valkuaistäydentäjä ja lihasmassan kasvattaja.

 

Muscle Up sisältää: herneproteiinia, tattaria, pellavaa, sarviapilajauhoa, spirulinaa, kurpitsansiemeniä, mehiläisen siitepölyä sekä hyppysellisen rakkautta .

 

Valkuaisaineet rakentuvat aminohapoista, joista välttämättömiä eläinlajista riippuen on noin kymmenen. Hevonen ei pysty valmistamaan välttämättömiä aminohappoja itse, vaan sen on saatava ne ravinnosta. Hevoselle tärkeimmät välttämättömät aminohapot ovat lysiini ja metioniini.

 

Muscle Up on aminohappokoostumukseltaan erittäin monipuolinen hevosen valkuaistäydentäjä. Se auttaa turvaamaan vaativassakin treenissä olevan hevosen valkuaisentarpeen ja auttaa lihasmassan saamisessa.

 

Herneproteiinilla* on erinomainen aminohappokoostumus ja se sisältää erityisen suuria määriä L-glutamiinia.  L-glutamiini on erityisen tärkeää liikunnan jälkeen ja aikana, sillä rasituksen seurauksena solujen glutamiinipitoisuudet voivat laskea jopa 50 %. Seurauksena on lihasten tehottomuus sekä elimistön mahdollinen tarve käyttää lihaksia energiakseen, erityisesti jos rasitus jatkuu pidempään. Glutamiinin syöminen lisäravinteen voi kuitenkin estää tätä glutamiinipitoisuuden laskua, jonka ansiosta lihas pysyy tehokkaana pidempään ja pystyy toipumaan rasituksesta nopeammin. Keltaisista herneistä valmistettu herneproteiini on gluteeniton - se imeytyy hyvin elimistöön ja on hyvä valinta myös herkkävatsaisille. Tattari on lähes täydellinen valkuaisenlähde. Se sisältää runsaasti hyvälaatuisia proteiineja, kaliumia ja aminohappoja. Sillä on myös verensokeria tasaavia ominaisuuksia, eikä se sisällä gluteiinia.  Pellavarouhe on vatsaystävällinen valkuaislisä ja suoliston tasapainottaja, joka sisältää myös ruuansulatusta edistävää kuitua sekä terveellistä omega-rasvahappoja (linoleeni- ja linolihappoa). Sarviapilan siemenet ovat erittäin hyvä proteiinin lähde hevosille, joilla on vaikeuksia kerätä lihasmassaa. Erinomainen valkuainen myös vanhoille ja huonokuntoisille hevosille. Nopeuttaa palautumista. Sarviapilan siemenet sisältävät valkuaisen lisäksi rautaa, fosforia ja lysiiniä ja ovat myös hyvä seleenin lähde. Spirulina sisältää runsaasti proteiinia, vitamiineja, mineraaleja karotenoideja ja antioksidantteja. Spirulina on yksi maailman ravintorikkaimmista kasveista. Se on myös yksi maailman rikkaimmista proteiinilähteistä ja se sisältää jopa 65-70 % hyödynnettävässä muodossa olevaa proteiinia! Auttaa hevosen lihasmassan kasvattamisessa, auttaa hevosta jaksamaan työskentelemään paremmin sekä nopeuttaa palautumista. Kurpitsansiemenet sisältävät 23 - 25 grammaa valkuaista / 100 g. Ne sisältävät runsaasti mm. kaliumia, sinkkiä, seleeniä mangaania, magnesiumia, rautaa, fosforia, kuparia ja sinkkiä sekä vitamiineista B-vitamiineja, kuten tiamiinia, B6-vitamiinia ja folaattia sekä K-vitamiinia. Hyvien omega-rasvahappojen lisäksi lisäksi siemenet sisältävät alfatokoferolia eli luonnollista E-vitamiinia: 34,5 mg / 100g! Mehiläisten siitepöly on erittäin ravinnetiheää ravintoa. Siitepöly nostaa vireystilaa, edistää jaksamista ja palautumista sekä elimistön immuunipuolustujärjestelmän toimintaa. Siitepölyrakeet ovat vitamiini- ja valkuaispitoinen antioksidantti, joka tukee lihaksien toimintaa ja suorituskykyä sekä  lisää ruokahalua. Siitepölyn ravintoaineet imeytyvät nopeasti elimistön käyttöön ja ne ovatkin erinomainen ravinne vanhoille, toipilaille, kunnoltaan heikentyneille tai väsyneille hevosille. Sopii erinomaisesti myös kilpahevosille.  Siitepöly sisältää valkuaista keskimäärin noin 25 prosenttia.

 

Annostus: hevonen: 0,5 - 1,5 dl / 100 kg.

1 dl painaa 60 g.

 

Ei tiineille tammoille eikä suositella siitepölyallergiasta kärsiville.

 

Koostumus: raakavalkuainen 42%, raakakuitu 4,5%, raakarasva 10,5%, sulava raakavalkuainen 33%.

 

* Herneproteiini. 100 g sisältää valkuaista 90g.

L-Alaniini/ L-alanin: 4,1 g
L-Arginiini/ L-Arginin 8,5 g
L-Asparagiinihappo/ L-Asparaginsyra: 11,5 g
L-Glutamiinihappo/ L-Glutaminsyra: 18,8 g
L-Histidiini/ L-histidin: 2,5 g
L-Isoleusiini/ L-Isoleucin: 4,5 g
L- Leusiini/ L-Leucin: 8,4 g
L-Lysiini/ L-Lysin: 7,2 g
L-Metioniini/ L-metionin 1,06 g
L-Fenyylialaniini/ L-Fenyalanin: 5,1 g
L-Kysteiini/ L-Cystein: 1,04 g
L-Proliini/ L-Prolin: 4,1 g
L-Treoniini/ L-Treinin: 3,9 g
L-Tryptofaani/ L-typofan: 1,0 g
L-Tyrosiini/ L-Tyrosin: 4,2 g
L-Valiini/ L-Valin: 5,0 g

 

Hevosen aminohappojen/valkuaisen tarvetta säätelevät pitkälti sen fysiologiset tarpeet. Hevosen valkuaisen tarve on yhteydessä sen energiantarpeeseen. Aikuinen hevonen tarvitsee n. 6 grammaa valkuaista jokaista energia-arvoa kuvaavaa megajoulea kohti. Siispä jos hevosen energiantarve kasvaa esim. rasituksen, tiineyden tai imetyksen vuoksi, kasvaa myös valkuaisen tarve.

 

Taulukko 1. Harraste- ja urheiluhevosten valkuaisen tarve suhteessa energiantarpeeseen (SLU 2013).

 

Hevosen työn intensiteetti
Sulavan raakavalkuaisen tarve (g/MJ)
Energiantarve 500 kg hevosella (MJ/vrk)
Sulavan raakavalkuaisen tarve 500 kg hevosella (g/vrk)
Joutilas
6
56
336 (6 x 56)
Kevyt
6
70
420
Kohtalainen
6
84
504
Raskas
6
98
588
Erittäin raskas
6
123
738
Tuotenumero: 6430057451557