B-Vitamiini pelletti 1000g

B-Vitamiini pelletti 1000g

20,90 €
Alin hinta viimeiset 30 päivää 20,90 €
sis. 14 % ALV
Vimital B-Vitamiini sisältää 9 tärkeintä B-ryhmän vitamiinia.

VIMITAL B-Vitamiini 1000g

 Vimital B-Vitamiini sisältää 9 tärkeintä B-ryhmän vitamiinia.


 Vimital B-vitamiini on yksi harvoista B-vitamiiniravinnelisistä joka sisältää kaikki 9 hevoselle tärkeintä ja tarpeellista B-ryhmän vitamiinia

Melkein kaikki B-ryhmän vitamiinit toimivat koentsyymeinä, joka tarkoittaa tietyntyyppistä entsyymiä joka aktivoituu ainoastaan yhdistyessään oikeaan B-vitamiiniin. Ilman entsyymejä aineenvaihdunta ei toimi.

B-vitamiineja löytyy väkirehusta ja korsirehusta sekä myös laitumelta. Hevonen pystyy itse tuottamaan osan B-vitamiineista itse – suurin osa muodostuu suolistossa. Kun hevonen kokee muutoksia; treeneissä, ympäristössä, ruokinnassa, karvanvaihdon yhteydessä tai vaikka sairastuessaan esimerkiksi ripuliin, voi hevosen elimistö joutua epätasapainoon joka voi vaikuttaa vakavasti hevosen yleiskuntoon.

B-ryhmän vitamiinit ovat vesiliukoisia ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta täysin vaarattomia, isoissakin annosmäärissä. Ylimääräinen B-vitamiini ei varastoidu elimistöön vaan poistuu elimistöstä virtsan mukana. Jos yhtä B-ryhmän vitamiinia annostellaan liikaa voi kuitenkin tapahtua niin että se vie mukanaan muita B-ryhmän vitamiineja pois elimistöstä. Tämän vuoksi on tärkeää käyttää hyviä B-vitamiiniyhdisteitä.


Jotta ravinnelisä on saatu erittäin maistuvaksi, on vitamiinit formuloitu glukoosiliuokseen.Säännöllinen B- vitamiinilisä on suositeltavaa, sillä ympäristön muutokset sekä ruoka ja liikunta voi olla vaikeaa valvoa. Epätasapainon sattuessa, keholla ei ole omaa puskurivarastoa, eikä itse voi täydentää puutteita.

Akuutin sairastumisen yhteydessä eläinlääkäri usein lääkitsee hevosta B- vitamiinilla tukihoitona.
Annostus
hevoselle (550kg) 25 ml päivittäin sekoitettuna rehuun.
Poneille suhteessa painon tai eläinlääkärin määräyksen mukaan.


SISÄLTÖ /25 ml
Vitamiini B1
Vitamiini B2
Vitamiini B6
Vitamiini B12
foolihappo B9
niasiiniB3
pantoteenihappo B5
Biotiini B7
koliini

80
60
30
1
60
200
90
4
50
mg
mg
mg
mg
mg
mg
mg
mg
mg SÄILYVYYS
24 kuukautta. Katso parasta ennen päiväys.

Säilytetään viileässä, pimeässä sekä hyvin suljettuna.
Ei sisällä dopingia.

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.
Tuotenumero: 7394244103812