Punajuurilastu 1kg

Punajuurilastu 1kg

23,90 €
Alin hinta viimeiset 30 päivää 23,90 €
sis. 14 % ALV
Herkullinen punajuuri sisältää runsaasti tärkeitä kivennäisiä, vitamiineja sekä kuitua hevosen päivittäisen ravitsemustilan ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen! Sisä
Toimitus 6-14 arkipäivää

Herkullinen punajuuri sisältää runsaasti tärkeitä kivennäisiä, vitamiineja sekä kuitua hevosen päivittäisen ravitsemustilan ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen! Sisältää mielialaa kohentavaa tryptofaania.

  • Punajuuren arvokkaimpia ravinteita ovat kuidut ja hitaasti imeytyvät hiilihydraatit.
  • Punajuuri sisältää paljon ja monipuolisesti terveellisiä kivennäisaineita ja vitamiineja: kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, kuparia, fosforia, rautaa ja sinkkiä sekä A-, E-, C- ja B- vitamiineja.
  • Punajuuresta saatava, B-vitamiineihin lukeutuva, foolihappo ylläpitää normaalia punasolujen uusiutumista ja aineenvaihduntaa.
  • Iho tarvitsee sinkkiä toipuakseen vaurioista ja pysyäkseen terveenä.

Punajuuren makean maun muodostaa sakkaroosi eli sokeri. Vaikka punajuuressa on luontaisesti sokeria, on siinä myös verensokeria tasaavia ominaisuuksia.

Sen sisältämät kuidut ovat pääosin vesiliukoisia. Vesiliukoinen kuitu geeliytyy suolistossa ja hidastaa glukoosin imeytymistä verensokerin nousua hidastaen. Punajuuressa on myös paljon hevosen ruuansulatusta tukevaa kuitua (12%).

Voidaan yhdistää myös muuhun kaviokuumeherkälle hevoselle sopivaan ruokavalioon sekä erilaisista iho-ongelmista kärsiville hevosille.

Moni urheilija käyttää punajuurta, sillä sen on todettu parantavan kehon kestävyyttä  urheilusuoritusten aikana. Punajuuren mehu sisältää nitraattia, jonka vaikutuksesta hapen kuluminen vedestä voi vähentyä ja näin ­liikunta on vähemmän kuluttavaa kuin muuten.

Punaisen väriaineen uskotaan vaikuttavan mielialaa kohentavasti ja punajuuren tryptofaanin antavan hyvää oloa. Punajuurella uskotaan olevan  hevosta vahvistava ja puhdistava vaikutus. Punajuuri voi myös syventää tumman hevosen väriä.

Annostus: hevonen 500 kg: 0,5 -1 dl /pvä.

Koirat: 5g jokaista 10 elopainokilo/pvä.

Suositellaan haudutettavaksi lämpimässä vedessä ennen käyttöä 30- 60 min (esim. muun rehun seassa.) Haudutus tuo makeutta ja lisää maistuvuutta.

Tällä tuotteella voi olla myös muita hyvinvointia edistäviä ominaisuuksia, joista emme valitettavasti voi tässä kertoa enempää.

http://www.ravintolisawiki.fi/index.php?title=Punajuuri

Kuivattu punajuuri 100g keskimäärin:

Energiaa kcals 365, Energiaa kJ 1536, Valkuaista 12 g, Rasvaa 0,8 g, Hiilihydraatteja 67,2 g, Kuitua 20g, Natrium 400 mg, Kalium 4500 mg, Magnesium 200 mg, Kalsium 140 mg, Fosfori 400 mg, Rauta 9 mg, Sinkki 5 mg, Jodi 10 mg, Seleeni 4 mg, Tryptofaani 90 mg, A-vitamiini 6 µg, D-vitamiini 0 µg, E-vitamiini <0.1 µg, K-vitamiini 30 µg, C-vitamiini 100 µg, Niasiini 2 mg, Riboflaviini (B2) 0 mg, Tiamiini (B1) 0,3 mg, B12-vitamiini 0 µg, Karotenoidit 114 µg, Folaatti 1500 µg.

Tuotenumero: 6430057450529